ВИДЕО: Когато Солскяер и Обертан станаха шампиони в един различен турнир


ВИДЕО: Когато Солскяер и Обертан станаха шампиони в един различен турнир
Снимка: Getty Images/Guliver

2714 0

Всички футболни фенове в България знаят, че голямата звезда на Левски Габриел Обертан е играл за английския гранд Манчестър Юнайтед и мнозина си спомнят периода, в който французинът носи червената фланелка. Но малцина вероятно помнят, че офанзивният футболист е печелил титла, на която едва ли се радва много, под ръководството на настоящия мениджър на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер.

Това се случва през 2010 година, когато Обертан е пратен в резервния отбор на английския гранд. Този тим успява да се пребори за титлата във Висшата лига на резервните отбори. Постига го, след като побеждава Астън Вила с дузпи след 3:3 в редовното време.

Сред играчите в шампионския тим на Солскяер са Бен Фостър, Рафаел да Силва и Федерико Македа. Обертан в този мач е резерва, но записва 19 минути игра.

"ТОЙ Е ПЛЕШИВ, ТОЙ Е ФРАНЦУЗИН, ТОЙ Е ВИНАГИ НА ПЕЙКАТА"

Тогавашната треньорска роля на Солскяер е една от първите му крачки в професията. Той е мениджър на резервния тим в периода май 2008 - ноември 2010 година. А сега норвежецът води първия тим и вече записа 8 победи в 8 мача начело. Припомнете си първото интервю на французина като играч на Левски тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички