Какво се случи между Григор Димитров и Давид Гофен в Ротердам 2017? (ВИДЕО)


Какво се случи между Григор Димитров и Давид Гофен в Ротердам 2017? (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4191 0

Българският топ тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу добрия си познайник от миналия сезон Давид Гофен в полуфиналите на тенис турнира в Ротердам от сериите ATP 500. С класирането си за топ 4 българинът подобри представянето си в надпреварата от миналия сезон, когато отпадна в четвъртфиналите.

След титли в Бризбейн и София, както и полуфинал на Australian Open, именно Давид Гофен спря устрема му в Холандия. До преди този двубой Димитров имаше две поредни победи над белгиеца, но в Ротердам победител бе финалистът от финалния ATP турнир в Лондон.

До голяма степен умората, която се беше натрупала у Григор Димитров, изигра решаващ фактор в иначе изключително изравнения двубой, който двамата изиграха в Ротердам. Гофен стигна единствен до пробив в първия сет, реализирайки едва 1 от 6-те точки, в които получи шанс за брейк - 4:6. Това беше последвано от безупречен сет за Димитров, който сервира с над 70% от първи начален удар и реализира 2 пробива, печелейки въпреки че трябваше да защитава цели 6 шанса за пробив на свой сервис. 

В решаващия сет Димитров беше пробит още в първия си сервис гейм (на 15). При 1:3 в ползла на Гофен Гришо получи два шанса да се върне в мача, но не успя да ги реализира, а в последствие той така и не се доближи до пробив - 4:6, 6:1, 3:6.

Сега двамата се изправят един срещу друг в полуфиналите. Григор Димитров има положителен баланс срещу Давид Гофен, а в последния мач помежду им Гришо спечели най-голямата си титла - от Финалите в Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички