Холифийлд: Простих на Тайсън за отхапаното ухо

Известният бивш боксьор Ивендър Холифийлд се върна към мача срещу Майк Тайсън през 1997 година, когато съперникът му отхапа част от ухото му на ринга. Според думите на Холифийлд, той е простил на тайсън и дори чувства известна благодарност към него за скандалния епизод, белязал спорта завинаги.

"От една страна, това беше наистина лош момент, но едновременно и добър. Първо, тогава спечелих 35 милиона долара, второ, станах световен шампион. Но, може би, най-важното в тази история е, че се научих да прощавам. Разбрах, че ако не прощаваме, сами се убиваме един-друг отвътре. И каквато и да е ситуацията, трябва да се научим да прощаваме. Осъзнах това до голяма степен благодарение на вярата в Бог", призна американецът, цитиран от "Спорт Експрес".

Избраха Луис Суарес за най-големия злодей в спорта

Нападателят на Барселона Луис Суарес оглави една неособено престижна класация, изготвена от гиганта ESPN. Уругваецът бе признат за най-големия зл...

"Не, не бих нарекъл Тайсън "приятел", но нямам нищо против него. В края на краищата, човек не може да бъде приятел с всички, защото скоро ще започне да се ядосва на някого и да се разстройва заради това. Имам и членове на семейството, с които не съм много близък. Така че, искам да кажа, че не можете да сте близо до всички. С Майк провеждаме много съвместни събития, но всеки от нас живее собствения си живот", допълни той.

"Никога не съм правил нещо неправилно спрямо него и няма да го направя, обаче има едно нещо, заради което, струва ми се, той не обича да е до мен. Просто аз станах световен шампион повече пъти от Майк", завърши Холифийлд. А коя легенда в бокса иска 100 милиона, за да се върне на ринга и да се бие с Тайсън вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!