Холифийлд: Простих на Тайсън за отхапаното ухо


Холифийлд: Простих на Тайсън за отхапаното ухо
Снимка: Gettyimages

5988 0

Известният бивш боксьор Ивендър Холифийлд се върна към мача срещу Майк Тайсън през 1997 година, когато съперникът му отхапа част от ухото му на ринга. Според думите на Холифийлд, той е простил на тайсън и дори чувства известна благодарност към него за скандалния епизод, белязал спорта завинаги.

"От една страна, това беше наистина лош момент, но едновременно и добър. Първо, тогава спечелих 35 милиона долара, второ, станах световен шампион. Но, може би, най-важното в тази история е, че се научих да прощавам. Разбрах, че ако не прощаваме, сами се убиваме един-друг отвътре. И каквато и да е ситуацията, трябва да се научим да прощаваме. Осъзнах това до голяма степен благодарение на вярата в Бог", призна американецът, цитиран от "Спорт Експрес".

"Не, не бих нарекъл Тайсън "приятел", но нямам нищо против него. В края на краищата, човек не може да бъде приятел с всички, защото скоро ще започне да се ядосва на някого и да се разстройва заради това. Имам и членове на семейството, с които не съм много близък. Така че, искам да кажа, че не можете да сте близо до всички. С Майк провеждаме много съвместни събития, но всеки от нас живее собствения си живот", допълни той.

"Никога не съм правил нещо неправилно спрямо него и няма да го направя, обаче има едно нещо, заради което, струва ми се, той не обича да е до мен. Просто аз станах световен шампион повече пъти от Майк", завърши Холифийлд. А коя легенда в бокса иска 100 милиона, за да се върне на ринга и да се бие с Тайсън вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички