30 години от огромната трагедия на "Хилзбъро" (ВИДЕО)

Днес, 15 април 2019 година, се навършват 30 години от най-голямата трагедия в спорта във Великобритания. На тази дата през 1989 година на стадион "Хилзбъро" загинаха 96 привърженици на Ливърпул. Това се случи по време на полуфинала за Купата на Англия срещу Нотингам Форест.

Шест минути след първия съдийски сигнал мачът бе прекъснат, тъй като много от феновете на мърсисайдци бяха притиснати в оградата на сектора, в който бяха настанени. Много от тях прескочиха загражденията и нахлуха на терена, но десетки намериха смъртта си.

ВИДЕО: 61 години от най-черната дата в историята на Манчестър Юнайтед

Днешният ден - 6-и февруари, е един от най-черните във футболната история. Един ден на преклонение, особено за феновете на Манчестър Юнайтед. На ...

Още на стадиона загиват 94 души - мъже, жени и деца, а двама издъхнаха по-късно от раните си. Първоначално за трагедията бяха обвинени феновете на Ливърпул, изпълнили отредената им трибуна. Но след години борба за справедливост от страна на семействата на жертвите, след разсекретени документи, стана ясно, че вината е изцяло в полицията.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!