Как любовта на брат му към Марадона разплака Стоичков


Как любовта на брат му към Марадона разплака Стоичков
Снимка: Getty Images/Guliver

5335 0

Легендата Христо Стоичков не е единственият в своето семейство, който страда за загубата на големия Диего Марадона. Оказва се, че братът на Камата - Цанко, е голям фен на великия аржентинец и с любовта си към него е разплакал своя голям брат. Разкритията за това дойдоха от популярното аржентинско издание "Ole", което посвети материал на приятелската връзка между Стоичков и Марадона и обичта на Цанко към покойната легенда.

Цанко Стоичков се запознава с Марадона през 1992 година, когато аржентинецът играе в Севиля, а Христо - в Барселона. Бившата "десетка" посреща двамата братя заедно с родителите им в своя дом в Андалусия. "Преди посещението три дни говорех на брат ми само за Марадона и той се беше уморил от мен. Отидохме в Севиля с родителите си и прекарахме няколко дни там. Спяхме в дома на Диего. Просто го прегърнах и целунах. Аз, момче на 13 години, не можех да бъда по-щастлив! Диего ми подари няколко чифта джапанки и фланелка. Тези джапанки вече ги няма, но фланелката е у дома в Пловдив", разказва малкият Стоичков пред българска журналистка.

Втората среща на Цанко с идола му е през 1997 г., когато Марадона е в Бока Хуниорс и е поканен да участва в бенефис в Барселона между отбор от Европа и тим от света. В този мач Камата вкарва гол. След играта отива до хотела на Диего заедно с баща си и брат си, който вече е на 17 г. "Прегърнах Диего и му казах колко много го обичам. И плаках през цялото време. Брат ми, който превеждаше на испански, също се разплака, когато видя емоцията ми", споделя Цанко Стоичков.

Той признава, че продължава да плаче след смъртта на аржентинската легенда. "Искам да кажа на цяла Аржентина, че Диего е моят идол. Най-добрият за всички времена! Обичам го и той винаги ще бъде с мен. Бог е създал Марадона, за да покаже на света магията, наречена футбол. За Диего най-важното в живота беше семейството му във Вила Фиорито. Толкова обичаше родителите си. Сега той е с тях завинаги", завършва братът на Камата. А ето какво каза Стоичков след смъртта на Марадона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички