Треньорът на Фенербахче с опасения за българския футбол и спомени за Стоилов и САЩ '94


Треньорът на Фенербахче с опасения за българския футбол и спомени за Стоилов и САЩ '94
Снимка: Getty Images / Guliver

1146 0

Наставникът на Фенербахче Исмаил Картал даде пресконференцията си преди визитата на Лудогорец от четвъртия кръг в груповата фаза на Лига на конференциите. 

На събитието на "Хювефарма Арена" специалистът бе категоричен за начало, че възпитаниците му излизат за победа, но и равен няма да е огромен провал. Неговите футболисти играели за преминаване на груповата фаза в надпреварата. 

В допълнение Картал си спомни за представянето на България по време на Мондиал 1994 в САЩ и направи съпоставка с настоящото ниво на местния футбол.

Коментарът на Картал 

'В Истанбул изиграхме доста добър мач, както и Лудогорец. Лудогорец е доста класен отбор, те ще искат да победят, както и ние. Знаем, че са доминант в първенството и ако победят в отложения си мач, ще са лидери. Сигурен съм, че ще се представят много добре, както и ние.

Ние можем да се доверим на всеки един наш играч на тази позиция, те ще дадат всичко от себе си. Медицинският щаб работи усърдно, но за момента не мога да кажа кога ще играят, не е правилно аз да говоря. Може би няма да ги видим дълго време.

Излизаме да победим във всеки мач, но едно равенство не би ни притеснило. В най-лошия случай ще се борим за второто място, за да излезем от групата, но излизаме за победа сега.

Приятели сме със Станимир Стоилов, той беше треньор на Левски София. На Световното първенство през 1994 година имаше много футболисти, които излязоха от България, но сега няма, нещо в българския футбол може би куца", спомни си специалистът в навечерието на Лудогорец - Фенербахче.

Ето какво сподели Георги Дерменджиев преди Лудогорец - Фенербахче!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички