Нургюл обяви целта си за Торонто 2024 и призна: Не бях съвсем сама на Световната купа


Нургюл обяви целта си за Торонто 2024 и призна: Не бях съвсем сама на Световната купа
Снимка: БГНЕС

2569 0

Българската шахматистка Нургюл Салимова призна, че е имала нужда от повече време, за да осмисли постигнатото от нея на Световната купа по шахмат и да се справи с изживения стрес. 20-годишната спортистка заяви, че в Баку, където се проведе турнирът, не е била сама, а със свой приятел.

"Сам можеш да достигнеш някакво ниво в шаха, но никога върха. Хората срещу теб се готвят с години, анализират всички и знаят всичко. В един момент ти все едно играеш срещу компютър. Радвам се, че аз не бях съвсем сама.

Радвам се, че мой приятел избра да ме придружи на това състезание, което продължи месец. Аз нямах физическата и психическата сила да се справя с всичко сама", обясни Салимова, след като благодари на много хора, спомогнали успеха ѝ.

"Вече не е мечта, а реалност, че съм в турнира на претендентките. Не знам дали трябва да си поставям цел, освен да подобря играта си максимално и да се представям по най-добрия начин", каза още шахматистката и допълни, че би предпочела да е по-спокойно около нея, вместо името ѝ често да е в медиите с различни заглавия. А ето как шампионката Гпрячкина похвали Нургюл Салимова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички