Свен-Йоран Ериксон с тежко признание: Остава ми най-много година живот


Свен-Йоран Ериксон с тежко признание: Остава ми най-много година живот
Снимка: Getty Images/Guliver

2615 0

Известният шведски треньор Свен-Йоран Ериксон направи шокиращо признание, заявявайки, че е болен от рак и "в най-добрия случай" му остава година живот. Той беше селекционер на Англия между 2001 и 2006 г. след успешен период с Лацио.

След като бе начело за Евро 2004 и Световното първенство през 2006 година, имаше и престой в Манчестър Сити.  След това той изпълнява няколко треньорски роли на други места, включително в Лестър и националния отбор на Мексико.

Ериксон е разбрал за болестта, след като е колабирал

Тъжно признание от бившия селекционер на Англия

Сега на 75, Ериксон разкри пред шведската радиостанция P1, че страда от рак в терминален стадий и му остава "може би в най-добрия случай една година".  Той обясни: "Всички разбират, че имам болест, която не е добра. Всички предполагат, че това е рак, и това е така. Но трябва да се боря, докато мога".

Ериксон допълни, че разбрал за болестта, когато внезапно колабирал. "Предния ден бях навън и пробягах пет километра. Всичко се появи от нищото". След изследване се оказва, че Ериксон е получил инсулт, а също и че има и рак. "Не знаят колко време съм страдал от рак, може би месец или година".

А в двубоя за Суперкупата на Испания между Реал и Атлетико фенове в Саудитска Арабия възмутиха с поведение, като освиркаха минутата мълчание за Франц Бекенбауер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички