Между трофеите и личното представяне - кой заслужаваше най-много да бъде "Златното момче"?


Между трофеите и личното представяне - кой заслужаваше най-много да бъде "Златното момче"?
Снимка: Getty Images

2461 0

Престижната индивидуална награда за "Най-добър млад футболист", която бе връчена на Гави преди броени минути заформи нови спорове и полемики дали той е най-заслужилият през изминалата година. Припомняме, че тя се връчва за календарна година, а не само за изминал сезон, като наградата отива за втора поредна година в каталунец, след като последният спечелил бе Педри. 

Младата звезда на Барса, продължил серията на Педри

Това е второ ценно отличие за 18-годишния Гави, който получи първата награда на церемонията за връчването на "Златната топка". Тогава той получи еквивалента на настоящата му награда от "Франс Футбол" - трофеят "Копа". Тогава той бе в същата конкуренция като сега - Едуардо Камавинга, Джамал Мусиала и Джуд Белингам, които също записаха чудесна година, но в крайна сметка нито един от тях не бе награденият от Феномена Роналдо и миналогодишният победител - Педри. 

Всъщност каталунецът не успя да спечели трофей и продължава да му липсват медалите с Барселона, но за по-малко от сезон и половина натрупа за първия тим на Барселона над 60 официални срещи, въпреки че наскоро навърши пълнолетие. Силните му изяви му осигуриха място и в националния отбор на Испания, за който вече натрупа 12 срещи и гол след дебюта си на 6-и октомври. 

Страхотният англичанин, който бързо ще се опитат да върнат на Острова

19-годишният Джуд Белингам ще има още малко възможности пред себе си за въпросния трофей, връчващ се само на момчета до 21-годишна възраст, но и той се представи на високо ниво през изминалата кампания. Неслучайно той е оценен на цели 90 милиона евро от портала Transfermarkt през настоящата есен, по време на която интересът към него от грандовете на Острова продължава да се увеличава. 

Очаква се някой измежду колосите като Челси, Ливърпул и Манчестър Сити да го закупи в скоро време, тъй като контрактът му с Борусия Дортмунд е чак до средата на 2025 г. Той се присъедини към тима през 2020 г. и още в първия си сезон спечели Купата на Германия, който остава единственият му трофей. За "жълто-черните" вече натрупа солиден опит в рамките на 106 мач, в които се отчете с 16 гола и 20 асистенции. 

Трудолюбивият германец, на който преписват страхотно бъдеще

Надали има германец, който да не дава всичко от себе си, но 19-годишният - Джамал Мусиала, безпорно е младок от "друго измерение". Футболистът на Байерн Мюнхен е един от най-титулуваните футболисти, които се бориха за "Златното момче" и всичко това не е случайно. Той подписа официалния си контракт с първия тим на баварците на 1-ви юли 2020-а година и не след дълго спечели Шампионска лига със световния колос. 

Междувременно той почна да получава огромно доверие в клуба и записа общо 93 срещи. Въпреки, че трябваше да се бори по брой голове с име като Роберт Левандовски, той също натрупа бройка от 23 попадения и 15 асистенции. Освен всичко това, той спечели по три пъти Първа Бундеслига и Суперкупата на Германия, както и един път Суперкупата на Европа след въпросния успех в Шампионска лига, споменат по-горе. 

Алфонсо Дейвис пък побърза да окуражи съотборника си, след като стана ясно, че не успя да спечели трофея "Копа". Според опитния играч, Мусиала ще спечели съвсем скоро "Златната топка".

Френската суперзвезда, чиято съдба е Шампионска

Определянето на Гави за "Златно момче" на изминалата година донесе най-голямо разочарование във феновете на Реал Мадрид, които бяха убедени, че това ще бъде един от новите им любимци - Едуардо Камавинга. Роденият през 2002 г. тепърва ще показва пълния си потенциал и ще става водеща роля в националния тим на Франция, но не трябва да се забравя представянето му в ключовите европейски битки на Реал в Шампионска лига през изминалата кампания. 

Той записа страхотни представяния срещу Пари сен Жермен, Челси и Манчестър Сити и даде своето за крайния успех на "белия балет" за изстраданата 14-а Шампионска лига. Междувременно той трупаше опит и в Ла Лига, като всичко това формира на сметката му 55 мача 2 гола и 2 асистенции.

Трофеите на неговата сметка също са страхотни, а сред тях има и от предишния му клуб - Реймс. Талантливият играч е печелил Купата на Франция, Лигата на нациите с родината си, както и по един път с Реал Мадрид - Ла Лига, Суперкупата на Испания, Шампионска лига и Суперкупата на Европа. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички