Манчини пое Саудитска Арабия и посочи първата цел и предимството пред Италия


Манчини пое Саудитска Арабия и посочи първата цел и предимството пред Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

2758 0

Доскорошният наставник на Италия - Роберто Манчини, днес официално бе обявен като селекционер на Саудитска Арабия. Още снощи стана ясно, че той ще продължи в Близкия Изток, а не след дълго "соколите" го анонсираха. 

На пресконференцията се стигна до важното разкритие на Манчини, според което е започнал преговорите по този проект в средата на август. Припомняме ви, че на 13 август той изненадващо подаде оставка от селекцията на родината си. 

Любопитен момент от изказването на специалиста бе сравнението на местното първенство със Серия А, тъй като в Близкия Изток има налагане на местни футболисти.

Коментарът на Манчини

"Искам да благодаря на президента на федерацията за това, че ме избра. Много съм горд, че съм тук и че започвам работа. Започнах да разговарям със саудитската федерация в средата на август. Естествено, някои от моите помощници не знаеха за тази ситуация и трябва да разрешат положението си в Италия. За момента ние сме тук, останалите ще се присъединят по-късно. Разполагаме с достатъчно време, за да свършим всичко.

Вече започнах да гледам видеоклипове на играчите през последните 10 дни. Добре е, че саудитските клубове използват поне трима местни играчи във всеки отбор, защото ние в Италия нямаме такова нещо! Там беше много трудно да се избират играчи и на моменти се налагаше да викаме такива, които никога не са били в Серия А.

Ще отнеме време, но ще работим добре и знам, че в отборите до 21 години и в младежките отбори има много талантливи играчи. Аз не съм магьосник. Ясно е, че ще отнеме време, но сме сигурни, че като работим добре и упорито, можем да научим отбора да атакува добре и да бележи много. Имаме таланти тук и ще се съсредоточим върху работата си.

Искам да благодаря на Саудитска Арабия, че победи Аржентина на Мондиала, защото това остави Италия с рекорда от 37 мача без загуба. Моята първа цел е да спечеля Купата на Азия“, коментира Манчини.

Вижте всичко около споразумението на Роберто Манчини със Саудитска Арабия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички