Кубрат Пулев имал тайна среднощна среща с Кирил Петков за бъдещето на България


Кубрат Пулев имал тайна среднощна среща с Кирил Петков за бъдещето на България
Снимка: Lap.bg/Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

16342 0

Българската звезда в бокса Кубрат Пулев направи разкритие за провела се среща между него и настоящия министър-председател на страната Кирил Петков. Тя е била инициирана от спортиста, като политикът е прекарал с него, брат му и техни близки няколко часа. До полунощ те са разговаряли за бъдещето на България и Кобрата призна, че симпатизира на новата власт след тази среща.

"Видяхме се в деня за размисъл, седяхме до полунощ и го разпитвахме за бъдещето на България. Признавам, че ми вдъхна голямо доверие, това е пътят - нови хора, желаещи промяната, които трябва да отстояват принципите си, но да не вземат емоционални решения. Той ми каза, че е отворен към идеята да взема участие в политическия живот, но за мен това не е важно. Важното е България да се развива и да е управлявана силно и здраво", разказа Кубрат пред "БНТ1".

"Ако нещата, които Петков изговори пред нас, ги постигне, България ще се промени коренно. При всички положения това управление е по-добре от старото. А това със Слави беше бутафорна история. За мен това, което не защитава българския интерес, не е политика", продължи Пулев и разкри, че с премиера, тогава бъдещ такъв, са дискутирали и по темата "Северна Македония".

"Спорихме, че за Македония не трябва да се бърза. Те една идея прибързват, а ние трябва да отстояваме нашия национален интерес. Моята теза е, че трябва да се отстояват българските интереси, да се намери диалог с РСМ, да се създаде една група, която да отговаря само за това. Ние сме едно, нямам против да станем и една държава. Никой тук не мрази хората от Македония, няма смисъл и да се насажда у тях омраза към нас", категоричен бе боксьорът. А ето как дори с излизането си на ринга за своя мач на "Triad Combat" Кубрат показа любовта си към България. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички