Красимир Балъков разказа за грозния расизъм на България - Англия и заплахите към семейството му


Красимир Балъков разказа за грозния расизъм на България - Англия и заплахите към семейството му
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3363 0

Футболната легенда Красимир Балъков си спомни за грозния расистки скандал по време на квалификацията между България и Англия през есента на 2019 г. 

Големи скандали сполетяха гостуването на Англия

До такъв имаше информации, че ще се стигне още в дните преди срещата, а това струва прескъпо на БФС. Клубът бе наказан да играе срещу Чехия при закрити врата на 17 ноември, а паричната глоба бе на стойност 85 000 евро.

Балъков, който към онзи момент бе селекционер на "лъвовете", намекна, че скандалът не е бил случаен и разкри, че след това семейството му е било заплашвано. Точно това бил и "най-тежкият" момент в кариерата му. След въпросния двубой той се раздели с поста си. 

Разказът на Балъков

Това е най-тежкият момент във футболната ми кариера. Този момент с расизма и начина, по който го направих… Никой не ни защити - мен или институцията. Трябваше да отговарям на хиляди въпроси, които не са от моята компетентност. Отговорих на един въпрос преди и след мача за футбол - всичко друго беше по темата “расизъм”. Не съм аз човекът, който трябва да говори за това. Трябва политиците да излязат и да кажат истината.

Тази тема ме уби. Бях единственият човек по целия свят, който излиза и говори за това. След всичко това получавах мейли и СМС- и “какво трябва да се случи на семейството ми. 

От Англия почна темата за расизма. Не искам да казвам мнението си, но хората, които знаят за какво става въпрос - си носят кръста. Не съм вярващ на 200%, но вярвам, че има нещо. Аз не съм направил нещо некоректно, за да получа такъв удар. Ако някой е направил нещо, той го е решил за себе си. Има много спекулации", припомня легендата. 

Вижте уникалните прилики в голове на Балъков и Меси! (ВИДЕО)

Още: Балъков: Ще бъде интересно за Първа лига някой друг да вземе титлата, симпатизирам на ЦСКА

Балъков разкри има ли оферти за работа и засипа със суперлативи Черно море и Илиев

Балъков с 3 причини за загубата от Италия през 1994-та: Сбъркан обяд, грешен човек за Баджо и още

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички