Григор Димитров: Майка ми е много добра готвачка и затова винаги съм претенциозен относно храната


Григор Димитров: Майка ми е много добра готвачка и затова винаги съм претенциозен относно храната
Снимка: GettyImages

1654 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров, както всички спортисти, държи много на храната и режима, който спазва - най-вече около състезанията и важните неща.

"Обожавам добрата храна и съм свикнал с нея, тъй като майка ми е много добра готвачка. Точно затова, където и да отида, винаги съм претенциозен относно храната. Бих казал дори много претенциозен. Това важи в още по-голяма степен по време на турнири, тъй като тогава хранителният ми режим е по-специфичен. Когато обаче имам време или пътувам, ям обилно от всичко, което поискам", заяви Димитров пред ATP.

Какъв е хранителният режим на Григор Димитров?

Още: 2 от 2, но загуби - Григор Димитров с второ поражение на World Tennis League

Григор Димитров спазва стриктно хранителен режим и не яде една опредена храна!

Гришо обясни и какво включват неговите хранения, както и кои са любимите му храни. Допълни, че режима и му се променя спрямо мачовете, като при ранен мач закуската му е по-късно.

"Закуската ми е доста семпла. Обикновено ям препечена филия с безглутеново авокадо с малко фетучини. Също така и плодове, кисело мляко и мюсли, както и пресни натурални сокове. Често ям и яйца.

Консумирам много въглехидрати – риба със зеленчуци, безглутенова паста, ориз, печени или сладки картофи. Всичко, което съдържа голямо количество въглехидрати.

Още: Лошо начало: Григор Димитров и Стефанос Циципас загубиха от Даниил Медведев и Андрей Рубльов на World Tennis League

Харесвам хубавите пържоли, особено тези с малко повече мазнини, но само ако имам достатъчно време за храносмилане, преди да стане време да си лягам. Точно затова се старая да вечерям възможно най-рано. Като цяло е това. Докато съм на турнири всичките ми ястия са доста семпли".

Храната, която мрази

Димитров даде интересен отговор относно това каква храна мрази и защо не я яде по време на мач. "Не яжте банани по време на мач. Основната причина да го казвам е, че мразя банани. Наистина ги мразя. Освен това съм чел проучвания, според които на тялото му отнема доста време, за да смели бананите по време на мач. Не знам дали е вярно, но не възнамерявам да се уверявам лично". Гришо в момента е част от демонстративен турнир, където обаче започна със загуби.

Още: СНИМКА: Руски тенисист се похвали, че тренира с "Григорио" Димитров в Дубай

Григор Димитров по ТВ: Гришо се завръща - къде да го гледаме срещу Медведев и Рубльов?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички