2 от 2, но загуби - Григор Димитров с второ поражение на World Tennis League


2 от 2, но загуби - Григор Димитров с второ поражение на World Tennis League
Снимка: БГНЕС/ЕПА

1280 0

След като Григор Димитров стартира със загуба на двойки участието си на демонстративния турнир World Tennis League, той допусна поражение и във втория си мач в Абу Даби.

2 от 2, но загуби

Българинът, който е №14 в ранглистата на ATP и е част от отбора на "Каните", отстъпи с 3:6 на световния №5 от Русия - Андрей Рубльов ("Орлите").

Руснакът проби подаването на Гришо в четвъртия гейм на първия и единствен сет в двубоя, за да дръпне с 3:1. След това, при аванс от 5:2, той стигна до сетбол, но хасковлията се справи и намали изоставането си до 3:5. В крайна сметка, на своята ракета, Рубльов нямаше проблем да затвори мача при 6:3.

Статистиката

Григор вкара 64% първи сервис и спечели 63% от точките, разиграни на него, докато Андрей се отчете с 67% и 88% по този показател. Асовете бяха 3:0 в полза на първата ни ракета, но световният №5 спечели 29 от общо 49 разигравания на корта.

Припомняме, че по-рано "Каните" бяха повели с 2-0 победи на "Орлите" - Паула Бадоса и Арина Сабаленка бяха надвили Мира Андреева и София Кенин с 6:3, а двойката Бадоса/Циципас се наложи с 6:4 над Кенин/Медведев.

*Още новини за тенис ще откриете в SportLive.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички