Фелипе дошъл в ЦСКА гладен и бос


Фелипе дошъл в ЦСКА гладен и бос

5929 0

Изключително любопитна е съдбата на едно от новите попълнения на ЦСКА Жуан Фелипе, за когото досега не се знаеше почти нищо. Бразилският техничен халф се е озовал на "Българска армия" съвсем случайно. Всъщност едва ли е случайност, след като Фелипе е облякъл червената фланелка заради активното лобиране на любимеца на сектор "Г" Жуниор Мораеш.

ЦСКА доскоро е имал задължения към Мораеш за близо 160 000 евро. От клуба се чудили как да се разплатят с бившата си звезда, когато той сам им подсказал решението. Мораеш заявил на шефовете на клуба, че ще се задоволи само с 30 000 евро и ще опрости на ЦСКА близо 120 000 евро, ако привлекат в отбора приятеля му от детските години Жуан Фелипе, с когото са играли заедно в Сантос. На възраженията на "червените" ръководители, че не са гледали бразилеца и дори не знаят на какъв пост играе неговият сънародник, е дал дума, че гарантира за него и той ще свърши чудесна работа на отбора.

Жуниор Мораеш се е проявил като истински приятел, тъй като другарят му от детинство е пострадал от бедствие в Бразилия. Неотдавна наводнение отнесло къщата на футболиста и той останал със семейството си и трите си деца на улицата. Съпругата и наследниците му и до днес живеят при приятели и роднини, а Фелипе се озова в най-успешния български клуб с протекциите на покровителя си Мораеш.

Самият бразилец е пристигнал в окаяно състояние в София, като освен че бил постоянно гладен в първите си дни, се появил и по маратонки и без футболни обувки на първата тренировка. Това наложило спешно да бъдат купени бутонки на халфа, за да се включи към заниманието.

Жуан Фелипе е и единственият футболист на ЦСКА, който не напуска хотела си в София, за да не прави излишни разходи и да изпраща всяка спестена стотинка на закъсалото си семейство в Бразилия. Южноамериканецът дебютира късно за "армейците", тъй като в първите кръгове не му бяха уредени документите. Той обаче се появи като резерва при победата с 4:0 над Хасково и очарова феновете с изящната си техника и с нестандартните си пасове с левия крак.

Скорошната изненадваща визита на Жуниор Мораеш в София също е била свързана главно с Фелипе, като голмайсторът на Металург (Донецк) е дърал да види с очите си, че приятелят му се чувства добре в столицата ни. Така ЦСКА има възможност да намери своя нов герой заради една семейна драма, а в това определено ще има пръст и съдбата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички