Генчев: Лудогорец ще играе на максимума срещу ЦСКА


Генчев: Лудогорец ще играе на максимума срещу ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1409 0

Бившият футболист на Лудогорец Станислав Генчев сподели очакванията си от сблъсъка между шампионите и ЦСКА, който до голяма степен ще даде насока и на новия шампионат и ще покаже съотношението на силите.

"В никакъв случай Лудогорец няма да пести сили срещу ЦСКА и ще играе на максимума на възможностите си. Това е важно и защото по този начин ще влезе в добра серия и ще замине с повдигнато самочувствие за Румъния. Сигурен съм и че Лудогорец ще играе с един състав и срещу ЦСКА, и срещу Стяуа. Това е важно и за постигането на синхрон, и за обиграването на едни футболисти. Може да има най-много една промяна или, не дай Боже, смяна заради контузия", смята халфът на Славия.

"Не ме изненадва първото място на ЦСКА в момента. В нашето първенство възможностите на отборите са много изравнени и това е предпоставка за интересен шампионат. Аз имах възможност вече да играя срещу ЦСКА. Направиха ни впечатление на добре организиран отбор, което е типично за тимовете на Стойчо Младенов. Не ни беше лесно срещу тях, но смятам, че и ние ги затруднихме и не им отстъпвахме по нищо", добави Генчев.

"Може би в ЦСКА има напрежение и притеснение от мачовете с Лудогорец заради серията от загуби. Не очаквам много голове в този мач. Дори съм сигурен, че който поведе, ще спечели срещата", смята бившият национал.

Той взе отношение и към предстоящия сблъсък със Стяуа.

"Със Санмъртян съм играл заедно две години във Васлуй. Той е един от най-добрите футболисти, с които съм бил в един отбор. В Лудогорец трябва да се молят той да не е във форма и да няма ден. Иначе цялата игра на Стяуа се върти около него. Изк­лючително силен е с топката в крака, няма проблем да премине през двама играчи, да подаде, да вкара. Той обаче вече кара 35-ата си година и сигур­но не е на същото ни­во. Лудогорец трябва да си държи на стила, който изгражда вече 2-3 години, и да не се подвежда по играта на Стяуа. В Румъния ще бъде много трудно, защото стадионът ще е пълен. Ще има два пъти повече хора, от­колкото в Белград, а и Стяуа е доста по-до­бър отбор от Партизан. Нека знаят в Разград и че румънците ще бъдат много агресивни и ще залагат на провокациите", разкри Станислав Генчев пред "Меридиан мач".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички