Единственият рефер-гей във ФИФА отсече: 40% от футболистите са хомо- или бисексуални


Единственият рефер-гей във ФИФА отсече: 40% от футболистите са хомо- или бисексуални
Снимка: Getty Images

3530 0

Игор Беневенуто се превърна в първия лицензиран рефер от ФИФА, който си призна публично, че е хомосексуалист през юни тази година. Бразилецът наскоро даде интервю, в което направи шокиращо твърдение, заявявайки, че според него 40% от футболистите са с хомо- или бисексуални наклонности.

"Нека вземем всички под един знаменател във футбола - мениджъри, футболисти, ръководни лица - 40% от тях са хомосексуални или бисексуални, просто не могат да си го признаят. Уверявам ви, че много от вас ще останат изненадани, ако тези лица си го признаят", заяви Беневенуто пред "Spiegel".

"Самият аз минах през какво ли не, преди да го обявя публично, мислех, че е болест, молех се на Бог да ме изцери, но с течение на времето разбрах, че това е моята същност и го приех. Има голяма надежда за промяна в начина, по който се третират гейовете", добави още бразилският арбитър.

Напоследък много хора, свързани с професионалните спортове, признаха за хомосексуалните си наклонности. Освен Беневенуто Джейк Даниелс от Блекпул също съобщи, че е гей. Карл Насиб, от отбора по американски футбол от НФЛ - Тампа Бей Бъканиърс също "излезе от гардероба" неотдавна. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Джорджина Родригес възмути църквата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички