Най-краткият дебют в английската Висша лига в историята


Най-краткият дебют в английската Висша лига в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

14870 0

Преди точно 20 години на тази дата Ник Кълкин направи най-краткият дебют в историята на английската Висша лига. Той се появява от пейката в дербито на Манчестър Юнайтед с Арсенал в едно от онези големи дербита в края на 20 век.

Още като младеж той е закупен на "Олд Трафорд" за сумата от 100 000 паунда от Йорк Сити. Младият вратар играе един мач по време на турнето на тима в Скандинавския полуостров, когато е между гредите при успех с 4:0 срещу Бран.

Датата е 22 август 1998, а Мартин Киоун влиза остро срещу стража на "червените дяволи" Раймонд ван дер Глоу, което изважда холандеца от играта. Тогава сър Алекс Фъргюсън се обръща към Кълкин с думите "Ник, подготвяй се, синко, влизаш!"

След само един пряк свободен удар още следва и последният сидийски сигнал, като това се оказва най-краткият дебют и в същото време последен мач за младия страж.

"Не бях загрял, но мислех, че това е моят шанс. Когато отидох да изпълня фаула, знаех, че сега трябва да покажа какво мога, но секунди по-късно чух последния съдийски сигнал. Това бе всичко от моята кариера в Манчестър Юнайтед. Знаех, че няма да мога да се справя с Петер Шмайхел, но като млад човек се радвах да пътувам постоянно, да съм в самолет и в един хотел с играчите на най-великия клуб в света", споделя Кълкин пред "Planet Football".

Въпреки че така и не записва повече мачове за отбора, той печели знаменития требъл през 1999 година. По-късно в кариерата си е отдаван под наем в Хъл Сити, Бристъл Роувърс и Ливингстън преди да се присъедини за постоянно към Куинс Парк Рейнджърс.

Наскоро пък 20-кратните шампиони на Англия бяха шокирани от расистки обиди по играч от техния тим. Повече по темата може да научите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички