Камата за настъпения рефер: Днес ВАР щеше да го санкционира за симулация, че го боляло


Камата за настъпения рефер: Днес ВАР щеше да го санкционира за симулация, че го боляло

3279 0

Легендата на България и Барселона Христо Стоичков се пошегува с испанския рефер Урисар Аспитарте, заради когото остана извън футбола за цели 6 месеца. Както е известно, през 1990 година Камата настъпи рефера умишлено, заради което получи тежката дисквалификация, но към днешна дата двама са добри приятели и се уважават взаимно.

"Направих грешка, но всяко нещо те учи. Урисар е част от дългата ми кариера. Знаехме как да се ръкуваме и да си прощаваме един на друг", заяви българинът пред deia.eus. Както е известно, инцидентът се случи през декември 1990 година в мача за Суперкупата на Испания между Барселона и Реал Мадрид.

"Той тръгна към мен и ме настъпи. Болеше много", спомня си бившият рефер, на което Камата отговори с шега: "Днес ВАР щеше да го накаже, че е симулирал толкова".

"Каквото се случва на терена, си остава там. Всички в спорта имат лоши моменти. Съдиите също. Трябва да знаете как да простите", добавя Аспитарте. А какво предложение за промяна в системата ВАР направи Стоичков вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички