17 години по-късно: Немски рапър се сравни с Бербатов и го възпя в чисто нов албум (АУДИО)


17 години по-късно: Немски рапър се сравни с Бербатов и го възпя в чисто нов албум (АУДИО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6732 0

Димитър Бербатов безспорно остава най-успешният футболист на България през настоящия век, след като дълги години бе звездното попълнение на отборите си в Западна Европа и по целия свят. 

Приносът на Бербо в Германия

Неговият път извън България тръгна от Германия, където в началото на хилядолетието подписа с Байер Леверкузен и близо пет години се подвизаваше за местния елитен тим.

С него той записа най-голям брой двубои за даден тим в професионалната си кариера - 202, в които се отчете с 91 попадения и 34 асистенции, а междувременно бе забелязан от Острова. 

И въпреки, че Бербатов не постига нищо съществено като успехи с германския клуб, неговото представяне видимо остава незабравимо, тъй като 17 години по-късно бе възпят в песен. 

Вниманието върху българина

Внимателна проверка на SportLive.bg установи, че той бива споменат в чисто новия албум на един от най-разпознаваемите рапъри в Германия LX - "Clouds". 12-те песни бяха споделени в малките часове на 17-и февруари, а името на българската легенда попада още във втората - "Tek Tek".

Във въпросния трак участие взима друг немски изпълнител - Lupo Kadafi, именно който пее:

"Да, искам повече от това, да дриблирам като Бербатов", като припомня на многомилионните слушатели за отличното владеене на българина. 

Информация около изпълнителите

За справка въпросният изпълнител LX, който издаде третия си самостоятелен албум за по-малко от три календарни години, има близо 2 милиона месечни слушатели само в Spotify, а най-слушаната песен, в която взима участие, е пускана повече от 72 милиона пъти само в съответната платформа.

Трябва да се отбележи, че в албума е възпята и друга световна легенда на футбола - Зинедин Зидан, като последната песен от него е кръстена именно на френския бивш състезател.

Вижте каква неочаквана прогноза направи Бербо за развоя във Висшата лига!

Чуйте песента "Tek Tek", в която бива възпят Димитър Бербатов:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички