ВИДЕО: Джоуи Честнът потроши рекорда по ядене на хот-дог и мрежите прегряха


ВИДЕО: Джоуи Честнът потроши рекорда по ядене на хот-дог и мрежите прегряха
Снимка: GettyImages

5595 0

Ако случайно срещнете името Джоуи Честнът в социалните мрежи днес, то е напълно нормално да не сте го чували. Но на всеки 4-и юли неговото име се превръща в едно от най-популярните в света, благодарение на невероятния спорт в САЩ, познат като "надяждане с хот-дог". 

Това, разбира се, е американска традиция, а Честнът е нещо като американски герой. И днес, на връх Деня на независимостта в САЩ, той счупи световния рекорд за най-много изядени хотдози в рамките на 10 минути. 

Роденият в Индиана "атлет" погълна умопомрачителните 76 хот-дога за 10 минути и спечели безапелационно ежегодното надяждане с тази храна, което се излъчва от ESPN всяка година. Стига се до там, че американският телевизионен гигант имаше проблем с излъчването и милиони американци не успяха да видят де факто рекорда заради постоянното насичане на картината. 

На всичкото отгоре букмейкърите в САЩ са имали куп пазари за традиционното надяждане, включително и линия под/над 73.5 хот-дога, изядени от Честнът. 

 

Това е 14-а титла по надяждане за Честнър, който обаче изглежда в страхотна форма, предвид кариерното поприще, което си е избрал. 

Иначе в днешния празничен ден зрителите видяха и друго убийствено състезание, в което Ерик Букър спечели надпиването с лимонада. Ето видео и от този спортен момент: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички