Привърженици на Ница се подиграха със трагичната смърт на Емилиано Сала (ВИДЕО)


Привърженици на Ница се подиграха със трагичната смърт на Емилиано Сала (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

5450 0

Победата на Ница над Сент Етиен (4:2), в 36-ия мач от френското първенство, беше опетнен от скандирания на феновете на Ница, насочени към Емилиано Сала, бивш аржентински играч на Нант, който загина при самолетна катастрофа през 2019 г., докато прелиташе над Ламанша.

" Той е аржентинец, който не умее да плува добре... Емилиано под вода...", пяха феновете на домакините, нагласа, която шокира французите.

Треньорът на Ница не скри гнева си: " Понякога се казва, че това, което виждате на стадиона, е отражение на обществото. Ако това е нашето общество, значи сме в потънали в ла*на", каза Кристоф Галтие.

От клуба също не останаха безразлични към ситуацията и излязоха с изявление с молба за уважение към семейството на покойния футболист"  " Ница остро осъжда песента за Емилиано Сала, чута в сряда вечерта на "Алианц Ривиера." Клубът не се разпознава в тази немислима и гнусна провокация на малцинство от своите фенове. Клубът изпраща подкрепата си към семейството и близките от Емилиано Сала “, се казва в изявлението.

Именно Нант победи Ница на финала за Купата на Франция през уикенда, а това може би е причината за тази грозна проява от страна на феновете. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички