Куриоз и рекорд: Цял отбор получи жълти картони едновременно в мач


Куриоз и рекорд: Цял отбор получи жълти картони едновременно в мач
Снимка: Getty Images

1482 0

Нещо, което рядко се случва във футбола, стана в една от долните дивизии на Чехия тези дни - по време на мача между Углава и Либочована.

Първият тим губеше с катастрофалното 0:6 като гост, а когато върна един гол, по предварително споразумение всички играчи свалиха фланелките си, за да отпразнуват попадението.

След това започна пълна лудница! Съдията на двубоя трябваше да извади 16 жълти картона наведнъж, което стана нов световен рекорд, пише iDNES.cz.

"Дълго време не успявахме да отбележим. Разбрахме се, че ако вкараме, ще отпразнуваме гола по нетрадиционен начин. Всички свалихме фланелките си. Никой не ни е предупреждавал преди, така че знаехме, че след един жълт картон нищо няма да се случи", обясни босът на отбора Иржи Лаш, който участва в мача.

"Съдията не знаеше какво да прави, защото всички си свалиха фланелките - не можеше да запише номерата на играчите. Отидох при него и му обясних, че сме се разбрали заедно да получим предупреждение. Той не се приближи до всеки лично, щеше да е неудобно. Просто написа всички картони след мача и изпълни задължението си", добави той.

Играчите на пейката могат безнаказано да си свалят фланелките, но Лаш каза, че са намерили начин и те да участват в "забавата".

"За да бъде всичко колективно, резервите изтичаха на терена. След това просто трябваше да се уверим, че никой няма да получи втори жълт, за да не бъде изгонен", обясни той.

За съжаление, всичко е станало толкова бързо, че никой не успя да го запише на телефон. Липсват снимки и видеа от този момент. В селото, от което е Углава, живеят 259 души. Още спортни гафове и куриози четете в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички