"Футбол е играл само на ФИФА": Баща му брои крупна сума, за да го вземат в третодивизионен клуб


"Футбол е играл само на ФИФА": Баща му брои крупна сума, за да го вземат в третодивизионен клуб
Снимка: скрийншот

3759 0

Невероятна история, идваща от Чехия, разказа вестник "Marca". Главен герой в нея е 22-годишният Мартин Подхайски, който премина в третодивизионния клуб ФК Усти.

Любопитното е, че той никога не е играл футбол, единствено в играта "ФИФА". Това обяви баща му, който е бизнесмен и отдели половин милион крони, за да сбъдне мечтата на младежа да играе истински футбол.

Подхайски е гласен да влезе в игра на мястото не на кого да е, а на капитана Якуб Марес. "Когато мачът върви 3:0 за нас, ще го пуснем в атака за 10 минути", обявиха от ФК Усти.

"Обикновено не виждам половин милион крони (20 000 евро) да се търкалят по земята. Ако някой ми ги даде, ще позволя на всеки да се присъедини към клуба", заяви собственикът на чешкия клуб - Премисл Кубан.

Историята стигна и до "ESPN", които разясниха една съществена подробност: Мартин е служител в компания "Viagen", чийто собственик е Кубан.

"Той самият каза, че иска да играе, след това баща му се обади и нещата се получиха", обясни търговският директор на "Viagen" Матей Свойсе. А ето кой е най-конфузният момент в кариерата на сър Алекс Фъргюсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички