Карлос Тевес разкри защо за 7 години във Висшата лига не пожела да научи английски


Карлос Тевес разкри защо за 7 години във Висшата лига не пожела да научи английски
Снимка: Gulliver/Getty Images

7194 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити - Карлос Тевес, призна защо е отказвал да научи английски език. Аржентинецът прекара на Острова 7 години, но не е пожелал да научи езика на страната.

Причината за това е Флоклендската война, която е имала негативен ефект върху живота на чичо му. През 1982 г. роднината на футболиста е участвал във въоръжения конфликт между Аржентина и Великобритания.

"Имах културен проблем с английския. Имам чичо, който е играл за Ривър Плейт. Той е единственият, който подкрепя Ривър в семейството ми. Чичо играеше за дубъла и беше повикан за войната, когато бе напът да дебютира за първия тим. По-късно става алкохолик", разказа бившата звезда, цитиран от "The Telegraph".

"Това много ми повлия, защото бяхме много близки. Помислих си: "Добре, дойдох да работя в Англия, но няма да се потопя в културата им. Ако искаш да говориш с мен, научи испански, защото аз няма да уча английски", допълва Тевес. А ето как Уейн Рууни е спасил Тевес от подигравки в Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички