Заради печалбарство след трагедия: Nike спря да продава всички продукти с името на Коби


Заради печалбарство след трагедия: Nike спря да продава всички продукти с името на Коби
Снимка: Guliver/GettyImages

19767 0

Светът на спорта продължава да скърби след смъртта на Коби Брайънт, но още в първите часове след веста за неговата гибел потребители и онлайн магазини са се опитали да си осигурят сериозен доход от трагичния случай. Кецове, фланелки, спортно облеко и фен артикули с лика или логото на легендарния баскетболист се появиха на сайтове за препродаване с огромна надценка, достигаща до над 300% по-скъпо в сравнение с реалната цена на продуктите, информират няколко медии отвъд Океана, цитирани от "AS". 

Поради тази причина американският концерн Nike взе изненадващото решение да спре продажбата на всякакви продукти, свързани с Коби Брайънт. Компанията е спряла доставки до магазините си в цял свят, свали артикулите от собствения си сайт и също така отказа да снабдява други магазини със стока, свързана с бившия баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс. 

"Той беше един от най-добрите атлети на своето време и имаше неизмерим принос към света на спорта и баскетболната общественост. Той беше обичан член на семейството на Nike и ще ни липсва. Всички артикули на Коби са премахнати от сайта и на всички потребители, осъществили покупка през сайта, са възстановени средствата. Няма да продаваме нищо с лика на Коби до второ нареждане", се казва в изявление на компанията. В момента всяко търсене на стока, свързана с Коби Брайънт, ще бъдете отведени на страница, посветена на Брайънт. 

Покойният баскетболист стана атлет на "Найк" през 2003 година, като остана сред марковите спортисти на компанията дори след отказването си. Дори в момента той е в 3-ата година на поредния контракт със спортния концерн, който му плаща по 8 милиона долара на година (гарантирана сума), въпреки че се отказа от играта през 2016 година. 

Междувременно в последните дни широко дискутирана е темата защо баскетболистът изобщо е използвал хеликоптер, за да се придвижи до своята академия във фаталния ден. Той обаче използва това средство за транспортиране още от 2001-а година, а причината Коби Брайънт да разчита на хеликоптер е интересна и трогателна (четете подробности тук)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички