Независимо от делото: Ливърпул чупи рекорда за най-скъпа сделка в историята на Висшата лига


Независимо от делото: Ливърпул чупи рекорда за най-скъпа сделка в историята на Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

8879 0

През последните 4 години Юрген Клоп изгради изцяло нов имидж на Ливърпул, а успехите на футболния терен не закъсняха и мърсисайдци спечелиха Шампионска лига през миналия сезон. Трансформацията на легендарния английски клуб увеличи сериозно интереса към "Анфийлд", а това ще донесе и невероятен финансов успех за "червените". 

Независимо от факта, че настоящият доставчик на екипировка на тима - New Balance, ще съди Ливърпул за неспазване на договора между двете страни, клубът си гарантира най-скъпият спонсорски договор за екипировка в историята на английската Висша лига. 

Досегашният доставчик съди Ливърпул заради напредналата фаза на преговори на ръководството на тима със световния гигант "Nike". Според информация, изтекла в английските медии, договорът с американската компания със сигурност ще е за над 75 милиона паунда - досегашният рекорд в Англия, който се държи от Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" получават тази сума на годишна база от германския концерн "Adidas", което провокира и "Найк" да стартира преговорите с другия голям клуб от Англия. 

Претенциите на New Balance пък са свързани с разбирането от страна на компанията, че имат право да изравнят най-високата оферта, получена от клуба. Това е практика на почти всички спонсори, за да запазят своята инвестиция. Ако действително има подобна клауза, "Ню Баланс" трябва да запази спонсорския си договор, ако предложи същите или по-добри условия от конкуренцията. 

Независимо как се разви стартиращото дело, касата на Ливърпул ще се напълни с много сериозни средства. Спекулира се със суми между 80 и 90 милиона паунда на сезон, а обикновени подобни сделки са за период между 5 и 10 години. До края на настоящата футболна кампания клубът ще бъде обличан от "Ню Баланс", а делото ще определи кой ще е следващият доставчик на екипировка за тима от "Анфийлд". Междувременно клубът претърпя леко разочарование в началото на седмицата, след като Върджил Ван Дайк беше пренебрегнат за званието "най-добър футболист на годината". За абсурдните награди на ФИФА четете подробности в този коментар на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички