Независимо от делото: Ливърпул чупи рекорда за най-скъпа сделка в историята на Висшата лига

През последните 4 години Юрген Клоп изгради изцяло нов имидж на Ливърпул, а успехите на футболния терен не закъсняха и мърсисайдци спечелиха Шампионска лига през миналия сезон. Трансформацията на легендарния английски клуб увеличи сериозно интереса към "Анфийлд", а това ще донесе и невероятен финансов успех за "червените". 

Независимо от факта, че настоящият доставчик на екипировка на тима - New Balance, ще съди Ливърпул за неспазване на договора между двете страни, клубът си гарантира най-скъпият спонсорски договор за екипировка в историята на английската Висша лига. 

Разкриха играча, който печели най-добре във футбола (+класация)

Чудили ли сте се кой в света на футбола сред играчите печели най-много за една година? Авторитетното френско издание France Football даде отговор...

Досегашният доставчик съди Ливърпул заради напредналата фаза на преговори на ръководството на тима със световния гигант "Nike". Според информация, изтекла в английските медии, договорът с американската компания със сигурност ще е за над 75 милиона паунда - досегашният рекорд в Англия, който се държи от Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" получават тази сума на годишна база от германския концерн "Adidas", което провокира и "Найк" да стартира преговорите с другия голям клуб от Англия. 

Претенциите на New Balance пък са свързани с разбирането от страна на компанията, че имат право да изравнят най-високата оферта, получена от клуба. Това е практика на почти всички спонсори, за да запазят своята инвестиция. Ако действително има подобна клауза, "Ню Баланс" трябва да запази спонсорския си договор, ако предложи същите или по-добри условия от конкуренцията. 

Независимо как се разви стартиращото дело, касата на Ливърпул ще се напълни с много сериозни средства. Спекулира се със суми между 80 и 90 милиона паунда на сезон, а обикновени подобни сделки са за период между 5 и 10 години. До края на настоящата футболна кампания клубът ще бъде обличан от "Ню Баланс", а делото ще определи кой ще е следващият доставчик на екипировка за тима от "Анфийлд". Междувременно клубът претърпя леко разочарование в началото на седмицата, след като Върджил Ван Дайк беше пренебрегнат за званието "най-добър футболист на годината". За абсурдните награди на ФИФА четете подробности в този коментар на Sportlive.bg

Още по темата

Please select answer!