Другата страна на монетата: Моуриньо е големият печеливш от уволнението


Другата страна на монетата: Моуриньо е големият печеливш от уволнението
Снимка: Guliver/GettyImages

5354 0

Новината на деня е уволнението на Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед, а тя беше приета с неистова радост както от феновете на английския гранд, така и от част от играчите на "червените дяволи", и най-вече Пол Погба. Мнозина пишат, че "тиранията" на Специалния приключва, а Юнайтед ще се възроди бързо след раздялата със "самозабравилия" се португалец.

След поредица от слаби резултати и категорична загуба от Ливърпул в големия английски сблъсък, границата на търпението беше премината и ръководството на тима уволни Моуриньо, но кой всъщност е големият победител след раздялата? След като от Sportlive.bg разгледахме подробно причините за провала на Моуриньо, то сега ви представяме някои резонни (а и някои забавни) причини Жозе да се чувства като победител след уволнението си.

1. Пропускане на коледната програма

Сега, когато е без работа, Жозе Моуриньо ще може спокойно да празнува коледните празници, вместо да се чуди как да се оправдае след евентуален провал в мачовете по празниците срещу тимове като Кардиф, Нюкасъл и Борнемут.

2. Вече няма Пол Погба

Освен че до последно се бореше за спортно-техническа власт в клуба, другата голяма битка на Жозе беше срещу Пол Погба. Изключвайки Серхио Рамос и Икер Касияс от уравнението, френският ас беше най-големият "трън в гащите" за Специалния, защото португалският мениджър така и не се разбра с играча. Погба успя да привлече и съблекалнята на своя страна, а малкото футболисти, останали на негова страна, нямаше как сами да помогнат на мениджъра да излезе от тежката игрова криза, която Юнайтед изпитваше. В някои мачове Погба откровено отказваше да играе, докато е на терена, а Моуриньо логично го заби на пейката. Моуриньо се отърва от Погба, а следващият мениджър трябва да се надява, че ще се хареса на разглезения ас в халфовата линия на "червените дяволи".

3. 24 милиона паунда

Сумата, с която Жозе Моуриньо ще се теши след уволнението си. Не е лошо, нали? Припомняме, че от Челси той взе 8 милиона паунда само преди 3 години за уволнението си.

4. Интерес от Реал Мадрид и Интер

Флорентино Перес винаги е харесвал Жозе Моуриньо и никога не е криел желанието си да го върне отново на "Сантиаго Бернабеу". Интер пък е на правилен път в развитието си, след като подписа договор с трансферното гуру на Ювентус Бепе Марота. Със сигурност "нерадзурите" ще потърсят контакт със Специални час по-скоро.

5. Фил Джоунс и Крис Смолинг срещу Неймар, Мбапе и Кавани

Щеше да е много интересно да видим как "разбитият автобус" на Моуриньо ще се представи срещу атомното нападение на ПСЖ в осминафиналите на Шампионска лига. Тази главоблъсканица обаче ще е за друг мениджър, а не за Моуриньо, който цяло лято обясняваше, че Манчестър Юнайтед се нужда от класни попълнения в защита. Това вече е доказано, защото преди преполовяването на сезона отборът вече е допуснал повече голове отколкото през изминалата кампания в английската Висша лига. Това ни довежда до последната и най-сериозна точка в защита на Моуриньо.

6. Отърване от Ед Уудуърд

На маркетингово ниво Ед Уудуърд извърши чудеса с клуба, който е в топ 3 на най-скъпите отбори в света, въпреки липсата на титли и добри резултати. Но като футболен ръководител "гуруто" на "червените дяволи" е кръгла нула. Очевидни бяха проблемите на Манчестър Юнайтед през миналия сезон, но класен защитник не беше привлечен. Халфовата линия не беше обогатена с играч по вкуса на Моуриньо, а с Фред от Шахтьор. Манчестър Юнайтед в момента представлява сбирщина от футболисти, които нямат никаква химия помежду си, а индивидуалните им качества не са в синхрон на тези до тях. В отбора няма достатъчно дълбочина по фланга какво в нападение, така и в защита, централните защитници са много, но неотговарящи на класта на тим като Юнайтед, а в халфовата линия "червените дяволи" разполагаха с недоволен Погба и застаряващ Неманя Матич. Вината на Моуриньо е налице, но за слабата селекция на Манчестър Юнайтед основната "заслуга" е на Уудуърд, хвърлил почти 400 милиона паунда за отделни единици, но не и за изграждането на отбор.

Борба за власт - автоголът, който провали Моуриньо

Реакцията на Погба за уволнението на Моуриньо казва всичко (СНИМКА)

Клоп - човекът, който реже главата на Моуриньо за 3-и път

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички