Топ 5 на най-високоплатените футболистки в света


Топ 5 на най-високоплатените футболистки в света

23069 0

Женският футбол не е и наполовина толкова популярен, колкото е мъжкият. Затова и не е особена изненада, че нежната половина на футбола взима далеч-далеч по-малки заплати от колегите си.

"Sport.ua" направи класация за петте най-високоплатени футболистки в света. Сравнете ги с най-платените звезди в мъжкия футбол.

Никол Банецки, Германия

Годишна заплата: 90 000 евро

Тя е единствената европейка в топ 5. Въпреки че Никол може да бъде наричана европейка само по паспорт. Нейните корени са от Камерун. Към момента Никол Bанецки играе за Фрайбург. Няколко пъти е викана в германския национален отбор. А месечната й заплата не стига даже 10 000 евро.

Хедър Митс, САЩ

Год. заплата: 150 000 долара

Митс вече не играе футбол на професионално ниво. Но продължава да бъде една от най-високоплатените футболистки. Докато бе на най-високо ниво, заплатата на американката бе 150 000 долара.

Аби Уомбах, САЩ

Год. заплата: 200 000 долара

През 2002 г. Уомбах бе призната за най-добра футболистка в света. Заплатата й в момента е 200 000 долара.

Марта, Бразилия

Год. заплата: 400 000 долара

Марта е една от най-добрите футболистки за всички времена. В дейsтвителност, с петте си "Златни топки"при жените тя представлява Меси в пола. С националния отбор на Бразилия тя постоянно печелеше сребро - два пъти на световно първенство и два пъти на Олимпийски игри.

Алекс Морган, САЩ

Год. заплата: 450 000 долара

Алекс е най-високоплатената футболистка в света. Като допълнение към годишната й заплата от 450 000 долара, тя има спонсорски контракти с "Nike", "Nationwide", "Panasonic" и "Coca Cola".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички