В ерата на татуировките: Защо Кристиано Роналдо няма татус по тялото си?


В ерата на татуировките: Защо Кристиано Роналдо няма татус по тялото си?
Снимка: Guliver/GettyImages

55356 0

Една от големите моди в световния футбол е правенето на татуси. Не са малко спортистите, които решават да обрисуват телата си с различни символи, изображения и какво ли още не, като някои определено са истински шедьоври, докато други пък не са от най-успешните. Един от най-интересните теми около тази мода е, че голямата звезда Кристиано Роналдо няма нито една татуировка по тялото си. 

За разлика от неговите колеги като Лионел Меси, ЛеБрон Джеймс, Пол Погба и много други, игла с мастило не е докосвала неговата кожа, а за това си има много добро и достойно за аплодисменти "оправдание". 

Голмайстор №1 в историята на Реал Мадрид е избрал да не се татуира, тъй като е редовен дарител на кръв. Той кръводарява веднъж на всеки 4 месеца, според информация в испанските медии, а няма да има това право поне 6 месеца след направата на татуса.

Причината е наличието на мастило в кръвта, което я прави "негодна" за даряване в споменатия период. Самото решение да не се впусне в модата на татуировките Кристиано е взел през 2012 година. Тогава синът на негов съотборник в националния отбор на Португалия заболява от левкемия, а Роналдо е вписан като донор.

В този момент той се е замислил и осъзнал колко важно е да можеш да помогнеш в тежък момент. На това се дължи и решението му да дарява кръв колкото се може по-често. Достоен жест, който завинаги оставя Роналдо сред "ангелите на седмицата" - рубрика, посветена на благородните жестове и практики на спортните звезди

Ако си падате по татусите, то тогава може да се насочитекъм класацията на спортистите с най-красиви татуировки.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Защо Русия ще участва без своето знаме на Олимпийските игри в Токио?

На втори поредни олимпийски игри Русия ще участва без своя флаг, а на Игрите в Токио спортистите ще се състезават...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама