Зографски завърши на 22-ра позиция във финала на малка шанца в Пекин


Зографски завърши на 22-ра позиция във финала на малка шанца в Пекин
Снимка: Getty Images

1294 0

 

Българският ски-скачач Владимир Зографски завърши на място във финала на малка шанца на Зимните олимпийски игри в Пекин. Той скочи 97 метра и получи точки днес при доста ветровити условия. 
След първите 10 скока българинът се намираше на 4-то място, а след 20 беше 13-и. 
Златото в ски скоковете спечели Риою Кобаяши, който донесе първи златен медал в тази дисциплина на Япония от 50 години насам. 

Българският ски-скачач Владимир Зографски завърши на 22-ро място от общо 30 състезатели във финала на малка шанца на Зимните олимпийски игри в Пекин. Той скочи 97 метра и получи 118,6 точки днес при доста тежки, ветровити условия. Общо от двата скока състезателят ни получи 245,3 точки.

След първите 10 скока българинът се намираше на 4-то място, а след 20 беше 13-и. Влади влезе с 13-о време и от квалификацията във финала. Тогава той скочи 99,0 метра и получи 126,7 точки и намекна, че е оставил най-доброто от себе си за самия финал.

Златото в ски скоковете спечели Риою Кобаяши, който донесе първи златен медал в тази дисциплина на Япония от 50 години насам! Среброто завоюва Мануел Фетнер, Австрия, а Давид Кубацки от Полша се окичи с бронза.

Кобаяши, който е най-добрият състезател в света в последните години, получи сбор от 275,0 точки. Фетнер завоюва 270,8, а Кубацки получи 265,9. Трикратният олимпийски шампион Камил Стох направи слаб втори опит и завърши на шеста позиция.

Квалификациите за голямата шанца с участието на Владимир Зографски ще се проведат в петък, 11 февруари, от 13:00 часа българско време, а финалът в дисциплината е в събота от 13:00.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички