13 дена преди Олимпиадата в Пекин: Конфликтът Русия - САЩ засегна и спорта


13 дена преди Олимпиадата в Пекин: Конфликтът Русия - САЩ засегна и спорта
Снимка: Getty Images

2698 0

13 дена преди старта на Зимните олимпийски игри в Пекин, големият форум попадна в епицентъра на обтегнатите в геополитически план отношения между Русия и САЩ.

Говорителката на руското Министерство на външните работи - Мария Захарова, окачестви като "информационна специална операция" публикация в конкретна медия, че китайският лидер Си Дзинпин е помолил Владимир Путин да не атакува Украйна по време на Олимпийските игри.

"Днес беше публикувана сензационна новина: твърди се, че китайският глава е помолил ръководителя на Русия да не атакува Украйна по време на Олимпийските игри, за да не разваля празника".

"Това вече не е фалшива новина, това е информационна спецоперация на съответните американски служби чрез агенция "Блумбърг", написа Захарова в своя Telegram канал и бе цитирана от руските медии.

Любопитно е да се отбележи, че в историята съществуват само три случая, при които Олимпийски игри са били отменяни - първо през 1916 г. заради Първата световна война, а след това и през 1940 и 1944 година поради Втората световна война. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички