В родния биатлон заровиха томахавките


В родния биатлон заровиха томахавките
Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

1951 0

Днес министърът на спорта Красимир Кралев прие президента на БФ Биатлон Екатерина Дафовска и състезателят Красимир Анев, за да обсъдят и разрешат напрежението, което възникна във федерацията. Анев беше обвинен от Дафовска в бойкот и от известно време двете страни разговарят с министъра, а днес направиха обща среща.

"Времето ще покаже дали сме успели да постигнем консенсус. Беше ми крайно неприятно, че стигнахме до тук. Имам сезон за довършване и искам спокойствие и нищо друго. Нещата по организацията да са наред, но имам уверение, че ще бъдат свършени. Изтърпях доста негативи от ситуацията досега, но продължаваме напред. Всичко ще е наред и с диалог всичко се оправя. Сядаме и уточняваме нещата вътре", каза биатлонистът.

"Оптимист съм. Имаме подкрепата на министъра, който се опитва да е медиатор между нас. Отношението трябва да е еднакво към всички. Нека мине време и да видим как ще се развият нещата. Трябва да бъдем оставени на мира, за да завършим успешно сезона. Ще изчистим проблемите и отношенията след края на сезона", допълни той.

"Сега отивам на лагер на Боровец. Подготовката ми е накъсана, от което не съм доволен. Искам вече да съм само в Боровец, за да се концентрирам само в подготовката си. Трудно ще ми е на световното, заради тези неща по средата на сезона. Ще извлечем поуки от миналото, за да не повтаряме грешки в бъдеще", каза Анев.

"Гледаме позитивно напред и пожелавам на всички спортисти, които ще участват в Световното да се представят по най-достойния начин. Всичко, което е минало остава назад. Проблеми колкото и да има ще ги обсъждаме след края на сезона, но имаме нагласата да се говори и да се разрешават", каза президентът на БФ Биатлон Екатерина Дафовска след срещата.

"От страна на федерацията ще има разговори и опит за разрешаване на всеки проблем. Няма да поставям конкретни цели преди състезателите. Те са достатъчно големи професионалисти и искат най-доброто. Просто им пожелавам да постигнат най-доброто", допълни Дафовска след срещата с Кралев и Краси Анев.

"Имаме един от най-успешните сезони в биатлона за последните години, нека се порадваме на този успех", заяви пък министърът на спорта.

"Поговорихме нормално и приятелски, и мисля, че имаме положителен контакт. Важно е двете страни да възстановят нормалното общуване и да се концентрират върху подготовката за Световното първенство, за да се даде максимално спокойствие на състезателите. Спокоен съм от това, което чух вътре", каза Красен Кралев.

"Състезателите имат нужда от пълно спокойствие, за да се подготвят за старта. Имаме един от най-успешните сезони в биатлона за последните години, нека се порадваме на този успех. След края на сезона ще направим анализ на годината. Състезателите ни са в много добра форма и ако се възстанови спокойствието им можем да постигнем много добри резултати, допълни той.

"Проблеми нямат само тези, които не работят, но въпросът е да се решат по възможно най-добрия начин, така че състезателите да не страдат от това нещо. Няма компромиси, а има водене на разговори. Има проблем, сяда се и се решава", каза Кралев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички