Красимир Анев за скандала: Не аз надух балона


Красимир Анев за скандала: Не аз надух балона
Снимка: Getty Images / Guliver

3335 0

"Балонът, който беше надут, не съм го надул аз", това каза биатлонистът ни Краси Анев по повод скандала, който се разрази във федерацията по биатлон.

Анев беше обвинен от президента на федерацията Екатерина Дафовска в бойкот. Днес биатлонистът проведе среща с министър Кралев, на която двамата са обсъждали случващото се и са потърсили действия за решаване на конфликта.

"Министъртът има желание да изгладим отношенията си вътре във федерацията и биатлонът да бъде запомнен с успехите, които постигнахме. Винаги всичко се изяснява с диалог и аз съм отворен към него, а не към провокативни действия. Мисля, че сме на прав път", каза състезателят.

"Желанието ми е да си върша професионално работата и нямам лични отношения, към когото и да е. Не е имало размяна на декларации, но аз не мога да отговарям за действията на Дафовска. Те се опитаха да прескочат личния ми треньор и неговата стратегия за участие. Не виждам какво страшно имаше да се пусне другата. Вие бихте ли се чувствали добре в подобна атмосфера и това си личи по последните ми резултати", каза още той.

"Балонът, който беше надут, не съм го надул аз. Трудно ми е да съм положителен. Дано да изкараме сезона до края и пак ще говорим. Ще решим нещата си сами в кухнята. Аз по принцип в последната година се научих да обръщам внимание само на своето бъдеще и съм оптимист само за него", допълни биатлонистът.

"Изключено е да си говоря със Захаров, нямам никакъв диалог с него. Оптимист съм, че ще успеем да си решим нещата отвътре. Имаме сребро и бронз от това европейско. Все пак можеше и по-добре, както от моя страна, така и от страна на подопечните състезатели на въпросния велик треньор в кавички, поне за мен", каза Анев.

Николай Захаров, който получи наградата на Пресклуб "България" за "Треньор на месеца", също говори за скандала.

"Нямам конфликти с никого. Аз не съм конфликтен треньор. Имам доста опит, тъй като съм работил с олимпийски шампиони. Работя три години с Краси Анев. Нямам обяснение за неговите думи и постъпки и не мога да коментирам. В Интернет пишат глупости и аз съм казал на играчите да не четат какво се пише по медиите. Момчето може да е било уморено или да се е разболяло и за това да е отказало да стартира на щафетата на европейско първенство. Не съм виждал да има скандали. За финансовите работи питайте ръководството. Аз отговарям за работата ми като треньор", каза той.

"Рядко си говорим с Анев, не искам да коментирам негови думи. Аз лично не съм имал проблеми с него по време на подготовката. Цялата случка е много интересна за медиите. Бойкот? Не мисля, че е възможно. Всеки иска да печели състезания. Питайте него. Защо ме питате мен? Аз имам договор с отбора за две години. Ще видим какво ще стане. Никой няма да продължи, ако няма резултати. При мен няма напрежение. Обстановката е нормална. Всичко, цялата ситуация е доста изкуствено направена", заяви треньорът.

"Благодаря на всички, които са гласували и оценили работата ни. Аз съм много щастлива от резултатите ни в последно време. Доказахме къде е мястото на България и ще продължаваме да даваме път на младите и да стоим при световния елит на биатлона. Аз съм сигурна, че когато треньорът работи ще има и резултати. Искаме да благодарим и на държавата за подкрепата, която получаваме. Ние гледаме да си вършим работата", заяви Надежда Алексиева от името на Федерацията по биатлон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички