Тежък удар от съдбата за България още преди старта на Олимпийските игри


Тежък удар от съдбата за България още преди старта на Олимпийските игри
Снимка: GettyImages

3879 0

Сериозен удар понесе съставът на България още преди старта на Зимните Олимпийски игри в Пекин през февруари. Оказва се, че топ състезателят ни в ски-бягане - Симеон Деянов, почти със сигурност пропуска състезанията в своята дисциплина. 

Столичанинът е с коронавирус, след като е дал положителна проба при изследванията още през миналата седмица - малко преди да отпътува за Китай. 

Първоначално той е "карал" болестта асимптомично и без признаци на заболяване, но в навечерието на Олимпиадата е проявил симптоми, свързани с последния вариант на болестта.

Деянов е започнал лечение, което в момента не е е в Пекин, където трябваше да направи своя дебют на Олимпийски игри. За съжаление, заболяването му не е леко. В последните дни са правени много тестове, с надеждата че заболяването ще отшуми, но това така и не се случва. Екипът на Sportlive.bg пожелава бързо оздравяване на родния атлет. 

На 6-и февруари той беше записан за участие в скиатлон 15+15 километра, а два дни по-късно трябваше да участва в спринтовата дисциплина. 

Той има още един старт - на 11-и февруари на 15 километра класически стил. Засега от ски федерацията не са обявили официално, че ще пропусне Олимпийските игри, но предвид ситуацията с Covid-19 и състоянието на спортиста това е почти невъзможно. За съжаление, заместник на този етап няма. 

Програмата на България на Олимпийските игри в Пекин вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички