Стана ясно кога ще се проведе мъжкото ски спускане в Пекин


Стана ясно кога ще се проведе мъжкото ски спускане в Пекин
Снимка: Getty Images

1149 0

Мъжкото спускане от програмата по алпийски ски на Зимната олимпиада в Пекин ще се проведе в понеделник от 6:00 часа българско време. Скоростната дисциплина бе предвидена за днес, но заради силни ветрове началният час на надпреварата на три пъти бе променян и в крайна сметка стартът бе отменен.

Любопитно е, че стартът в спускането ще се проведе между двата манша на женския гигантски слалом, които ще бъдат в 3:30 и 8:30 българско време.

"Трябва просто да бъдем търпеливи и да сме сигурни, че ще вземем правилното решение, обяви фаворитът в дисциплината Александър Омод Килде. - Няма какво да направим. Ако има малко вятър и е безопасно да караме, тогава трябва да го направим, все пак това е алпийски спорт", допълни норвежецът.

За основни конкуренти за титлата на Килде са определяни двама швейцарци (Марко Одермат и Беат Фойц), както и двама австрийци (Винсент Крихмайер и Матиас Майер). Днес продължава българското участие в Пекин - ето каква е програмата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички