Ски празник на Мальовица по случай Баба Марта


Ски празник на Мальовица по случай Баба Марта
Снимка: actualno.com

2496 0

Първият старт по гигантски слалом за купа Савич ще се проведе навръх Баба Марта на писта Ръждавица в подножието на Мальовица. На 1-и март над 200 деца- състезатели до 12-годишна възраст ще вземат участие в състезанието, което клуб Савич организира с помощта на треньори, приятели и доброволци. Близо 20 са ски клубовете от цялата страна, които ще имат свои представители. Амбицията на организаторите е пилотното състезание да се превърне в традиционен зимен празник, който да намери място в годишния календар на Българската федерация по ски.

Ще бъдат раздадени награди от 1-о до 6-о място в трите възрастови категории – до U8, U10 и U12 години.

От клуба споделят, че след успехите на българските алпийци на Зимните олимпийски игри в Пекин и историческото 9-о място на Алберт Попов в алпийския слалом за мъже, който постигна и най-добро класиране за България, все повече деца и подрастващи искат да тренират зимни дисциплини и един ден да се наредят сред медалистите, прославили страната ни.

„На световни състезания нашите малки състезатели също се представят на добро ниво, като дори влизат челната 15-ца“, коментира Александър Савов, създател на ски клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички