Радослав Янков не успя да направи нищо в Пьонгчанг


Радослав Янков не успя да направи нищо в Пьонгчанг
Снимка: Костадин Андонов/Сайт на БОК

3061 0

Съжалявам, първият манш ми изяде главата. Психологически не прецених колко бързо може да пусна трасето. Това заяви може би най-голямата ни надежда за медал на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг Радослав Янков.

Янков отпадна още в квалификациите на най-силната си дисциплина - паралелен слалом. Българинът сподели, че всъщност разстоянието между вратите е било по-голямо, отколкото на Световна купа и това също доста го е подлъгало. Той завърши на 19-то място, с време 1:26,04 минути, като това все пак е по-добро представяне от Сочи 2014, където финишира 21-ви в паралелния слалом и беше 25-ти в паралелния гигантски слалом.

Победител в квалификациите е швейцарецът Невин Галмарини, с общо време 1:24,78 минути. Впоследствие той стана и олимпийски шампион, след като в Сочи беше втори. Сега втори стана изненадата от Южна Корея Сангхо Ли. Иначе Янков загуби и в двата манша на квалификациите от Александър Пайер, който отпадна още на 1/8 финал. А сравнението във времената показа, че Янков пропусна елиминациите заради само 7 стотни от секундата - толкова не му стигнаха, за да заеме последното, 16-то място.

Представителката ни при жените в същата дисциплина - Теодора Пенчева, завърши на 27-а позиция с общо време 1:38:63 минути от двата манша и също отпадна рано-рано от състезанието. Там голямата новина е олимпийската титла на чехкинята Естер Ледецка. Ледецка направи нещо историческо - тя взе втора олимпийска титла в Пьонгчанг, след като спечели златния медал в супергигантския слалом - на ски, при това печелейки със само 1 стотна пред Ана Фенингер!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички