Познат за българския спорт проблем провалил Зографски, според него самия


Познат за българския спорт проблем провалил Зографски, според него самия
Снимка: Getty Images

1855 0

Единственият представител на България в ски скоковете на Зимните олимпийски игри в Пекин - Владимир Зографски, посочи причините за своя по-слаб скок във финала на малка шанца. Той завърши на 22-ро място от 30 състезатели, след като скочи 97 метра и получи 118,6 точки.

В квалификацията вчера българинът се нареди на 13-а позиция, след като преодоля 99,0 метра с първия си опит и получи 126,7 точки. Общият сбор на точките му в дисциплината е 245,3.

"В квалификациите и в тренировките скачах по-добре. За съжаление, не успях да си направя скоковете. При първия скок скочих рано, при втория закъснях и изпуснах голям шанс. Не си свърших работа, целта за голяма шанца е да направя два добри скока, да си свърша работата и каквото стане", сподели Зографски пред БНТ след финала.

"Това, което научих сега, е, че човек трябва да седи спокоен, защото аз прекалено много исках, затова и така се получи. Тези грешки се получиха от прекаленото желание. Пожелаваме си да имам късмет и да направя два добри скока в голямата шанца", каза още състезателят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички