Нов успех за биатлонистите ни, впечатляваща победа за Йоханес Тингес Бьо


Нов успех за биатлонистите ни, впечатляваща победа за Йоханес Тингес Бьо
Снимка: Getty Images/Guliver

3036 0

Ново страхотно състезание направиха българските биатлонисти в Руполдинг. И Красимир Анев, и Владимир Илиев се представиха отлично в тежките условия – непрекъснат снеговалеж и нетипични за германския курорт пориви на вятъра, завършвайки съответно на осмо и на седемнадесето място. Това означава, че и Анев, и Илиев влизат в утрешния масов старт.

В днешния ден над всички беше по-малкия от братята Бьо – Йоханес Тингес. Както и Анев, младият норвежец не направи грешка и буквално отвя конкуренцията с невероятно бягане. Показателно е, че Бьо направи следните разлики с имена като Антон Шипулин (1:04.0), Емил Хегле Свендсен (1:23.3), Оле Ейнар Бьорндален (1:29.8), Мартен Фуркад (1:51.7). Втори остана германецът Симон Шемп, който също беше без грешка и единствен днес завърши на прилична разлика от Йоханес Тингес Бьо – на 24.5 секунди. Трети завърши Арнд Пфайфер, с една грешка в стрелбата и на 57.9 секунди. За сравнение Краси Анев остана на 1:09.09 от Бьо, а Владко Илиев – на 1:30.3, с една грешка от легнал. Третият българин Иван Златев направи две грешки, и двете на прав и се класира на 79-то място.

Голямото разочарование днес безспорно беше лидерът за Световната купа Мартен Фуркад. Той не уцели в коя група да тръгне и снегът го хвана точно в пика на валежа, а французинът направи и две грешки, завършвайки в крайна сметка чак на 26-то място. Шипулин остана четвърти, Свендсен – 11-ти, а Бьорндален – 14-ти.

В генералното класиране Фуркад все още е лидер, с 496 точки. Втори е Антон Шипулин с 433 пункта, а трети е Емил Хегле Свендсен с 372 точки. С днешния си резултат Краси Анев вече е в първата десетка на класирането, подобрявайки с пет места позицията си – на девето място, с 242 точки. Владко Илиев е 25-ти, със 185 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички