Красимир Анев обяви, че слага край на кариерата си заради федерацията по биатлон


Красимир Анев обяви, че слага край на кариерата си заради федерацията по биатлон
Снимка: БГНЕС

2188 0

Биатлонистът Красимир Анев обяви, че слага край на своята кариера. Причината е едноличното управление и лично отношение на председателя на федерацията Екатерина Дафовска, обясни 33-годишният самоковец на пресконференция.

 “7 години издържах! Не мога повече! Не мога да работя повече така с председателя на федерацията ни (б.р. олимпийската шампионка от Нагано 98 Екатерина Дафовска)! Нямам бъдеще! Аз съм дотук! Трудно е да го кажа, но това е положението!”, заяви Карси Анев на официална пресконференция днес в Пресклуб “България”.

Между Анев и Федерацията има търкания от доста години относно финансиране, подготовка, избор на треньори, лагери и други неща, но днес 33-годишният биатлонист обяви, че повече не желае да продължава да работи по този начин и се отказва от спорта.

“Конфликтът ни с Дафовска започна през 2013 година, след като отказах да работя със старши треньора Павел Захаров. Управлението на родната централа обаче е еднолично. Не знам какво визира председателят ни за наглост, но аз мога да кажа какво е наглост. Това е да дължиш 5-цифрена сума на състезател и да не му я изплащаш една година! Да го плюеш по медиите и да даваш тази сума за подготовка на други състезатели. Това е наглост”, добави Анев.

От 23 май от договорите на личният му треньор Георги Фъртунов и личния му терапевт Димитър Калъчев с БФ Биатлон са прекратени, допълни още европейският шампион на 20 км от 2019 година Анев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички