Катя Дафовска иронизира бивш министър, България ще има 8 биатлонисти на Олимпиадата в Пекин


Катя Дафовска иронизира бивш министър, България ще има 8 биатлонисти на Олимпиадата в Пекин
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4487 0

"Посвещавам максималните осем олимпийски квоти, които спечелихме, на бившия служебен министър на спорта Андрей Кузманов" - това заяви днес (19 януари) с чувство на огорчение, примесено с ирония, олимпийската шампионка от Нагано'98 Екатерина Дафовска в пресклуб "България".

Председателят на Българската федерация по биатлон разказа как финансистката на спортното министерство Кристина Начева е спряла парите, отпуснати от Министерски съвет на 26 октомври м.г. за предстоящите Олимпийски игри в Пекин:

"Това са 80 000 лв. допълнително за биатлона, както и за останалите федерации от групата на зимните спортове. При това биатлонистите на България спечелиха максималния брой квоти – 4 при мъжете и 4 при жените. Ексминистър Кузманов обаче твърдял, че биатлонът има една квота и един милион лева бюджет, което е твърде много", сподели олимпийската ни шампионка.

В продължение на 2 месеца Дафовска е водила борба за допълнителните средства за олимпийска подготовка и чак на 22 декември, след встъпването в длъжност на новия министър Радостин Василев, парите са постъпили в сметката на федерацията. Екатерина Дафовска е горда, че на Зимните Олимпийски игри 8 от 16 спечелени квоти на страната ни са на биатлона и той ще бъде представен с пълни отбори:

Владимир Илиев, Благой Тодев, Антон Синапов и Димитър Герджиков при мъжете и Милена Тодорова, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Лора Христова при жените.

Тежки природни условия очакват нашите олимпийски представители в Пекин, стана ясно още на днешната пресконференция:

"Снегът е изкуствен, много сух, примесен с пясък и затова много по-бързо пада ваксата от ските. Вятърът е много по-силен отколкото на пистата в Пьонг Чанг на Игрите през 2018 година", сподели председателят на БФ Биатлон. "Хубавото е, че и четиримата ваксмайстори на федерацията ще бъдат там, а националните треньори Касперович и Норицин знаят как да водят тренировките при силен вятър", подчерта Дафовска, която очаква достойно представяне на нашите състезатели, тъй като от началото на сезона резултатите им в стартовете за Световната купа се подобряват и максималната си форма ще достигнат през февруари!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички