Германия се "окъпа в злато" за десети път на Зимната олимпиада в Пекин


Германия се "окъпа в злато" за десети път на Зимната олимпиада в Пекин
Снимка: Getty Images

1823 0

Германия се окичи с десето олимпийското злато, печелейки женската отборна спринтова класика в ски-бягането на Зимните игри в китайската столица Пекин.

В състав Катарина Хениг и Виктория Карл, германките оставиха на второ място, на +0.17 сек зад себе си, щафетата на Швеция, която бе в състав Мая Далквист и Йона Сундлинг. Шведките отново се задоволиха със среброто, след като останаха втори и в Пьонг Чанг преди четири години.

*Далквист и Сундлинг вече донесоха на страната съответно сребро и злато в спринта свободен стил, като бяха и в щафетата на 4х5 км, завършила на трето място.

С бронза в женския отборен спринт се поздравиха Юлия Ступак и Наталия Неприяева от Руския олимпийски комитет. Олимпийските шампионки в дисциплината от преди четири години САЩ се наредиха на пето място. Топ 10 оформиха щафетите на Финландия, Австрия, Швейцария, Норвегия, Полша и Франция.

За Германия това бе десето злато в Пекин, като страната има още шест сребърни и четири бронзови отличия - вижте пълното класиране по медали на Игрите в Пекин!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички