Чудо в Пекин! 15-годишна сътвори прецедент в историята на олимпийски игри във 2-ри поред ден (ВИДЕО)


Чудо в Пекин! 15-годишна сътвори прецедент в историята на олимпийски игри във 2-ри поред ден (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2699 0

Камила Валиева продължава да създава история на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022. Въпреки че е само на 15 години, рускинята изуми целия свят с постижение, каквото не е виждано до момента на игрите в цялата им история.

Валиева се превърна в първата фигуристка, който успешно изпълнява четворен скок на зимни олимпийски игри, осъществявайки четворен салхов във волната програма на отборната надпревара в Пекин.

Любопитното е, че само преди часове тя успя да запише още нещо, което не бе виждано до момента в историята. Вчера, 6 февруари, неделя, тя се превърна в първата жена от Европа, която да изпълни троен аксел (и общо четвърта в света) на олимпийски игри.

15-годишната олимпийска шампионка Валиева признава, че при дебюта на самата дисциплина на олимпийски игри е гледала как сънародничките ѝ от Русия печелят златото в Сочи (2014 година) и оттогава се е появила надеждата да стори същото.

Когато е била на три години пък, направила специалното желание да стане олимпийски шампион. Самата тя радостно споделя, че това вече е постигнато.

Това се отрази и на класирането при общия брой медали, макар и да има много време до края. Следете НА ЖИВО - класацията по медали на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички