Българските биатлонисти остават без Олимпийски игри?


Българските биатлонисти остават без Олимпийски игри?
Снимка: Getty Images/Guliver

2955 0

Българската федерация по биатлон изпитва огромни трудности преди началото на зимния олимпийски сезон. Липсата на финансиране поставя участието на най-добрите ни биатлонисти в стартовите на Световната купа, които ще решат кои ще са участниците на Игрите в Пекин.

Министерството на младежта и спорта обеща, че ще дофинансира зимните федерации в последното тримесечие на тази година, за да завършат квалификациите и подготовката. Това обаче не се случва към този момент.

Зимните игри в Пекин са от 4 до 20 февруари 2022 г. и МОК взе решение квотите да се определят до 16 януари. Така след първите 6 кръга ще стане ясен броят на българските състезатели, които ще участват.

Българската федерация си е поставила възможната цел да има максимален брой участници – 4 мъже и 4 жени на олимпиадата в Пекин, но това може да се случи само ако се осигурят обещаните средства за да се стартира във всички световни купи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички