Анев изял от бюджета на биатлонистите


Анев изял от бюджета на биатлонистите
Снимка: Getty Images/Guliver

2029 0

Красимир Анев ударил по джоба на съотбрниците си с отказа да участва в щафетата на европейското първенство по биатлон, оплака се Владимир Илиев. Както е известно България не взе участие в дисциплината, тъй като Антон Синапов и Иван Златев бяха болни, а Анев не пожела да се включи.

Влизане в първата шестица щеше да осигури държавно финансиране на федерацията. "Не е нормално да се откажем от щафетата. С участието в нея имахме шансове с добро класиране да помогнем на другите две момчета да получат допълнително финансиране. Добре, че после спортният министър се намеси и компенсира този пропуск. Така и други ще имат същите условия на подготовка", обяви Илиев в интервю за "24 часа".

Той застана на страната на руския треньор Николай Захаров в задочния спор с Георги Фъртунов, който пък е личен треньор на Анев. Фъртунов смени Захаров начело на националния отбор преди игрите в Сочи, но след това руснакът беше върнат. "Надявам се всичко до следващите игри да се развива във вярната посока. Преди тези в Сочи миналата година беше сменен треньорът и това доведе до спад в резултатите", каза той.

28-годишният биатлонист остави отличен сезон зад гърба си, като завърши 25-и в крайното класиране на Световната купа, а на световното първенство записа шесто и осмо място, като в преследването дори имаше шанс за медал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички