Анев ще тренира със световен шампион


Анев ще тренира със световен шампион
Снимка: Getty Images / Guliver

3561 0

Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев ще се готви с Яков Фак в началото на новия сезон. Това разкри личният треньор на Анев – Георги Фъртунов, който се познава лично с Фак.

Той е в близки отношения с щаба му и прави опити да осигури съвместната подготовка. Както е ясно, през изминалия сезон Анев се готви отделно от националния ни мъжки отбор по свое желание.

Той получи всичко необходимо за това от федерацията, но заради неучастието си в щафетата на европейското в Естония влезе в конфликт с останалите от отбора и ръководството на централата.

„Договорът ни за самостоятелна подготовка изтече. Ние сме доволни от постигнатите резултати. Ще дадем отчет пред Управителния съвет на федерацията на 24 април и тогава ще се реши дали ще продължим по същия начин, на което се надяваме. Относно финансирането не сме имали проблеми”, сподели Фъртунов.

Той планира да поднови подготовка с Анев от 1 май, като напасва програмата им да съвпадне с тази на Фак, който също се готви отделно от словенските национали.

„Съществува възможност Фак да дойде на лагер в Белмекен докато ние сме там, а после ще гледаме ние да отидем в Поклюка”, сподели още наставникът. Яков Фак завърши на трето място в генералното класиране за Световната купа този сезон, а Краси Анев е 28-и, на три места зад другия ни водещ биатлонист Владимир Илиев.

Анев бе награден от Пресклуб „България” като спортист №1 за февруари в допитване до спортните редакции за сребърния си медал в преследването на европейското в Естония. На завършилото наскоро световно Фак взе титлата в масовия старт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички