Алберт Попов: Катастрофата не ме събори - мотивира ме по-силно


Алберт Попов: Катастрофата не ме събори - мотивира ме по-силно

1745 0

"Катастрофата не ме събори, а ме мотивира още по-силно”. Това каза скиорът ни Алберт Попов.

Алберт, който попада в топ 10 на младите спортисти в анкетата на Viasport за четвърта поредна година, за първи път успя да вземе лично наградата си. Както е ясно, той се възстановява от травмите след тежката катастрофа в Австрия, отнела живота на националния треньор Драго Грубелник, и пропусна сезона при алпийците. Ден след церемонията, Попов трябва да замине за рехабилитация в Инсбрук.

"За мен е голяма чест да съм сред топ 10 млади спортисти на годината. Радвам се, че мога да радвам хората, както и те мен. Подготовката за сезона ми беше уникална и бях в отлична форма. Ето обаче, че една случка може да промени всичко. Това обаче не успя да ме събори, а ме мотивира още по-силно. Искам да направя всичко от самото начало като хората и да съм по-добър занапред", сподели скиорът, цитиран от БГНЕС.

"Тренирам от около 20 дена. Започнах с по-леки тренировки, които стават все по-тежки. Вече прекарвам във фитнеса по 3-4 часа на ден. Лека-полека си възвръщам мускулатурата. Утре заминавам за Австрия, където ми е направена програма и анализ на грешките. Не мога да кажа нищо за целите си, защото имам болтове в крака. Спонсорите ми от ските ми предложиха да ми направят специални обувки, което е един вариант. Възможно е да ми извадят по-рано и пироните. Ако всичко е наред, предполагам, че март или април ще мога да се кача за малко на ските", сподели той.

"Искам да разпитам и да разбера кое е най-доброто за мен. Ако трябва да изчакам, ще изчакам. Надявам се още тази седмица в Австрия да разбера”, завърши Попов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички