Алберт Попов доволен от среброто


Алберт Попов доволен от среброто
Снимка: ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА/БГНЕС

1444 0

"Много съм доволен, най-вече, че прославихме България и показахме добри резултати", обяви двукратният сребърен медалист Алберт Попов при завръщането си от Европейския

зимен фестивал в Лихтенщайн и Австрия.

"Нямах шанс да направя две чисти спускания и да покажа на какво съм способен, но има време и за това. Взех си поуки, че винаги трябва да разчиташ на себе си и да не се натоварваш с дадени неща. Трасето беше перфектно, уникални условия, даже бях учуден. Всичко беше перфектно, просто нямах късмет да направя хубави спускания", сподели Попов на Летище София.

Предстоят му Световното първенство при мъжете в Америка, след това Световното за юноши в Норвегия. "Нямам очаквания, пускам се и каквото стане. Възможно най-добрият резултат. Мечтая за победи в Световната купа и олимпийски медала за България", допълни младият алпиец.

"Искам да поздравя Алберт и Йоан с класирането, да им благодаря за положителните емоции, които ни доставиха и да им пожелая това да бъде първата крачка към бъдещите им успехи", заяви генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който бе ръководител на българската делегация на Фестивала.

България приключи участието си на Фестивала със старта в смесената щафета на биатлона 2х6 и 2х7.5 км.

Нашите в състав София Величкова, Милена Тодорова, Кристиян Стоянов и Християн Георгиев се наредиха 14 от 21 стартирали квартета.

С общо 11 грешки в стрелбата и два рунда, българите финишираха 10.35 мин. след шампионите от Норвегия. Втори и трети са съответно Русия и Германия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички