Убийствено нощно каране на Алберт Попов и ново рекордно класиране за Световната купа


Убийствено нощно каране на Алберт Попов и ново рекордно класиране за Световната купа
Снимка: Guliver/GettyImages

7672 0

Алберт Попов записа поредно невероятно състезание за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. В нощния слалом в Шладминг българският майстор на ските даде 13-о време в първия манш и изумителното 6-о във втория, с което в крайна сметка завърши на престижното 6-о място!

След силното му каране последваха изненадващи отпадания на олимпийския шампион Михрер, а и на Кристоферсен, а фактът, че беше от най-бързите във втория манш помогна сериозно на Попов за фантастичното му и рекордно класиране. 

Алберт Попов тръгна уверено в горната част с много чисто минаване, като загуби едва 0.03 десети. В средата на трасето авансът му се изпари на 0.32 секунди, но с отлично каране в следващите секунди и страхотен финал той излезе начело на класирането с общо време от 1:47.52, а времето му във втория манш - 53.20.

Попов даде време от 54,58 секунди, което беше с 2,29 секунди по-бавно от това на най-бързия в първия манш Марсел Хиршер. Това е 4-ото влизане в точките на Попов през настоящия сезон, а все по-доброто му представяне допълнително засилва очакванията към кръга от Световната купа, който ще се проведе в Банско в края на февруари.

Победител в слалома стана Марсел Хиршер, който направи феноменално каране и в двата слалома, а зад него се подредиха Алекси Пинторо и Даниел Юл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички